Τριάντα χρόνια πρωτοπόροι
στην τοπική ανάπτυξη

________ περισσότερα

CLLD LEADER
Αγροτικής Ανάπτυξης  

________ περισσότερα

Δίπλα στον Άνθρωπο

________ περισσότερα

CLLD/LEADER
Αλιείας και Θάλασσας

________ περισσότερα

Από την Κρήτη

στην Κεντρική Ασία

________ περισσότερα

Πορεία τριών δεκαετιών
στον αναπτυξιακό
χώρο!

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μέχρι σήμερα η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει υλοποιήσει εκατοντάδες προγράμματα, τόσο αναπτυξιακά, όσο και κοινωνικά. Οι συνεργασίες της εκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συντονίζει πρόγραμμα με τη συμμετοχή χωρών της Κεντρικής Ασίας.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μέχρι σήμερα η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει υλοποιήσει εκατοντάδες προγράμματα, τόσο αναπτυξιακά, όσο και κοινωνικά. Οι συνεργασίες της εκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συντονίζει πρόγραμμα με τη συμμετοχή χωρών της Κεντρικής Ασίας.

Τα στελέχη και η διοίκηση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου δίνουν έμφαση στη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και στην προσέγγιση «από κάτω προς τα πάνω», για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές, στον πολυτομεακό σχεδιασμό με βάση την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων φορέων μιας περιοχής, την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων, την εφαρμογή έργων συνεργασίας και τη δικτύωση με άλλες περιοχές.

Λόγω της πολυετούς εμπειρίας μας και της επιτυχούς υλοποίησης έργων σε διάφορα πεδία, κάτω από διαφορετικές συνθήκες και με άλλα δεδομένα κάθε φορά, τόσο ο τοπικός πληθυσμός όσο και οι φορείς της περιοχής δράσης, δείχνουν εμπιστοσύνη στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αναπτυξιακό φορέα, ο οποίος σχεδιάζει και υλοποιεί στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, που συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς, που έχει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη τους.

Τι μας χαρακτηρίζει

Τολμάμε να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε! Θέτουμε στόχους και αφιερωνόμαστε στην επίτευξή τους. Παλεύουμε ακόμα και γι’ αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο, γιατί τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν το προσπαθήσουμε.

Tο όραμά μας

Το όραμα για το μέλλον είναι να μετατρέψουμε την περιοχή μας, το νησί της Κρήτης, τη χώρα μας σε ένα έδαφος γόνιμο για να ρίξουμε τον σπόρο νέων ιδεών, σε μια πηγή ανάπτυξης

Η ευθύνη μας

Κινούμαστε με γνώμονα τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάπτυξη της εσωτερικής συνοχής της περιοχής μας. Μπολιάζουμε νέες ιδέες με το πλούσιο υλικό του τόπου μας, για να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα, χωρίς να αλλοιώσουμε τα τοπικά χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος μας

Αποτελούμε στήριγμα των Δήμων και της Περιφέρειας για να πετύχουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο. Συμμετέχουμε ενεργά στον γενικότερο σχεδιασμό με νέες ιδέες, εργαλεία, προτάσεις και στελέχη έμπειρα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων.

Είμαστε τα...
έργα μας

Μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, διατοπικές και διακρατικές συνεργασίες η Αναπτυξιακή Ηρακλείου δίνει το στίγμα της.

Υλοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα Τοπικά Προγράμματα CLLD/LEADER σε εθνικό επίπεδο, αποτελεί πρωτοπόρο Ομάδα Τοπικής Δράσης. Στο πλαίσιο του LEADER, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου συντονίζει τρία διατοπικά σχέδια συνεργασίας και ένα διακρατικό, με τη συμμετοχή συνολικά πάνω από τριάντα εταίρων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παράλληλα, από το 2017, με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος ESTIA και τη φιλοξενία προσφύγων, χωρίς να υπάρξουν οποιουδήποτε είδους προβλήματα.

Ένα όραμα ετών έγινε πραγματικότητα με την ένταξη της περιοχής των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας (World Network of Biosphere Reserves (WNBR)), του Προγράμματος MAB της UNESCO.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου στήριξε την προσπάθεια τεχνικά και επικοινωνιακά και σήμερα φιλοξενεί τις δράσεις της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Αστερουσίων.

Στις συνεργασίες της Αναπτυξιακής εντάχθηκαν χώρες της Κεντρικής Ασίας, καθώς συντονίζει το MOST Project, σκοπός του οποίου είναι προώθηση ενός νέου και καλά δομημένου μοντέλου για αειφόρο τουρισμό στο Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Ιδρύθηκε
ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ!

Ιδρύθηκε ο Δαίδαλος! Ο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» λειτουργεί πλέον επίσημα, καθώς υπεγράφη σήμερα το Καταστατικό

_______ περισσότερα

Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης
Ν.Παχάκη 2, Αρχάνες, ΤΚ 701 00
Τ: +30 2810753300

Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης
Σαραντουλάκη & Χουστουλάκη, 
Τυμπάκι, ΤΚ 702 00

Τ: +30 2892040000

Ε: info@anher.gr